Scherp het veiligheidsbewustzijn aan

Regelmatig uw medewerkers trainen verscherpt het veiligheidsbewustzijn en verkleint de kans op arbeidsongevallen. Daarnaast motiveert een opleiding of event uw mensen en verhoogt het hun inzet. 4 safe organiseert opleidingen rond veiligheid en welzijn: op maat van uw organisatie, praktijkgericht en interactief.  Hieronder vindt u een overzicht van een aantal opleidingen die 4 safe aanbiedt:

Een brand kan op ieder moment en overal ontstaan.  Snel en doeltreffend optreden tegen brand is dan ook van cruciaal belang.  De wetgeving stelt dan ook de nodige eisen.  Een jaarlijkse brandblustraining en evacuatieoefening is verplicht voor uw medewerkers.  De ervaring leert ons dat 85 % van de beginnende branden met kleine blusmiddelen kunnen geblust worden.  4 safe zorgt ervoor dat uw mensen goed voorbereid zijn.

Deze opleiding bestaat uit 2 stappen.  Tijdens het theoretisch gedeelte (1 uur) krijgen de deelnemers wat theorie met praktijkvoorbeelden en tips. Hierin komen aanbod: de vuurdriehoek, gevaren bij brand, voorkomingsbeleid, soorten blustoestellen of wat is flash-over…

In het ruime praktijkgedeelte (3 uur) oefent elke deelnemer rond 4 typebranden:

  • Brand in olie pot – werken met blusdeken
  • Brand in elektriciteitskast – werken met CO2 blusser
  • Brand met vaste stof – schuimblusser
  • Brand in kamer (rookontwikkeling) – deurprocedure
Iedereen zou moeten beschikken over een basiskennis EHBO in uw bedrijf. Eerste hulp bij ongevallen kan kostbare mensenlevens redden! Een ongeluk is immers vlug gebeurd. Iemand struikelt of glijdt uit, snijdt zich in de hand of krijgt een hartinfarct. Misschien maakte je het al mee: je wilt die persoon helpen, maar je weet niet hoe.

In levensbedreigende situaties maakt een EHBO-opleiding het verschil. Zo kan u helpen wanneer het nodig is. Maar om in noodsituaties de juiste handelingen te stellen, is een regelmatige opfrissing van de belangrijkste handelingen een absolute must.

Uw medewerkers die mobiele arbeidsmiddelen bedienen en daarmee andere werknemers in gevaar kunnen brengen, oefenen een veiligheidsfunctie uit en moeten periodiek op gezondheidscontrole bij de arbeidsgeneesheer.  Hierbij denken wij aan het rijden met hef- en reachtrucks, stapelaars, orderpickers, zijladers, verreikers, mobiele kranen, bouwkranen, rolbruggen, hoogwerkers, schaarlift …

De 4 safe opleidingen worden bij voorkeur verzorgd in-company omdat wij uw mensen willen opleiden met het materiaal waarmee zij dagelijks aan het werk zijn. Door het aanleren van verschillende basistechnieken leren de deelnemers te anticiperen op situaties tijdens het werk. Bovendien draagt deze aanpak bij tot de kwaliteit en productiviteit op de werkvloer en beperken wij daardoor onrechtstreeks de risico’s.

Contacteer ons voor de vrije dagen in onze opleidingsagenda.

opleidingen