Een burn-out  is al lang geen zeldzaamheid meer.  Iedereen kent wel een vriend of collega die uitvallen op hun werk. Eén op drie werknemers ervaren de stress op het werk als problematisch.  Uit onderzoek van TNO Nederland blijkt onder meer dat: 39 procent van de werknemers te maken heeft met hoge taakeisen en 19 procent vindt dat zijn of haar leidinggevende niet let op het welzijn van de medewerkers.

Lees Meer

Brand is de nachtmerrie van iedere ondernemer. Daarom wil je het risico op brand zo klein mogelijk houden, explosies voorkomen en vastleggen hoe je handelt bij brand in je bedrijf.  Brandgevaar wordt echter vaak onderschat.  Een kleine brand kan heel snel uitgroeien tot een ware vuurzee en zo veel schade aanrichten. De gevolgen zijn nochtans nefast voor mens, milieu en de continuïteit van uw bedrijf.

Lees Meer

In elk bedrijf worden er in meer of mindere mate gevaarlijke stoffen gebruikt. Denk hierbij aan schoonmaakproducten, silicone of spuitbussen. Elke werkgever moet zich houden aan de codex betreffende de bescherming van de gezondheid en de veiligheid van de werknemers tegen de risico’s van chemische agentia. Komen je medewerkers in contact met chemische stoffen en mengsels?

Lees Meer

Elke dag brengen mensen vele uren door achter een beeldscherm op het werk, thuis of onderweg. Hierbij klik je duizend maal per dag op de muis of op het scherm van je smartphone. Misschien is dat wel de reden waarom u pijn voelt in de rug, de schouders, de armen of de polsen? En wellicht hebben uw vermoeide ogen daar ook iets mee te maken ? Neem even tijd om uw werkplek te bekijken, het levert u meer comfort op!

Lees Meer