Heb je last van geeuwaanvallen in de voormiddag en zit je na de lunch vaak te knikkebollen? Is de concentratie soms ver zoek?  Voel je je niet echt lekker in je vel na een dag hard werken? Het is niet altijd makkelijk om het werk in een vingerknip achter je te laten.  4safe geeft je de komende weken steeds 4 tips.  In totaal krijg je 12 tips om fris en monter te blijven op de werkvloer.  Hier alvast de eerste 4 tips.

1. Drink meer water

Het is verleidelijk om bij de eerste vermoeidheidssymptomen richting koffieautomaat te stappen.  De cafeïne droogt uw lichaam uit en zorgt dan voor vermoeidheid. Een vicieuze cirkel dus.  Bovendien krijgt uw lichaam op zulke momenten zin in voedsel om toch nog iets aan vocht te winnen.  We verwarren namelijk honger met dorst.  Om uw lichaam van voldoende vocht te voorzien, uitdroging en vermoeidheid te vermijden, kiest u best voor water.  Drink zeker anderhalve liter per dag.  Plaats een kan of fles op uw bureau, zo raakt u makkelijk aan deze hoeveelheid.

2. Adem in, adem uit

Creëer ruimte in uw hoofd door te ontspannen en laat uw gedachten los! Om te kunnen ontspannen is het noodzakelijk om juist te ademhalen. Oefen de buikademhaling dagelijks, liefst meerdere malen per dag. Een paar minuten zijn voldoende om er weer in te vliegen.

  • Zet beide voeten stevig op de grond en recht rug.
  • Sluit de ogen en leg één hand op uw buik.
  • Adem diep in, door uw buik uit te zetten.
  • Adem rustig uit net alsof je een ballon laat leeglopen.
  • Observeer jouw lichaam.
  • Herhaal de oefening enkele keren tot je meer ontspannen bent.

3. Wees positief en luister 

Wanneer je collega’s weer eens klagen of aan het roddelen zijn, is het zaak dat je er niet in mee gaat, anders loop je de kans dat de negatieve gevoelens op jou afstralen. Blijf positief en luister naar wat je collega precies te vertellen heeft. De energie die je niet langer verspilt aan roddels, kan je investeren in nieuwe ideeën. Wie effectief luistert, kan sneller oplossingen vinden.

4. Voed je creatieve kant

Iedereen maakt wel eens een periode mee dat van alles tegenzit. Laat de moed niet zakken en blijf voor jezelf zorgen. Vaste denkpatronen is efficiënt, maar ook beperkend. Voor het komen tot nieuwe ideeën, het zien van andere invalshoeken of voor het ontdekken van nieuwe kansen is méér nodig.

Creatief zijn kan je helpen op élk moment van de dag en is een krachtig tegengif. Probeer iets nieuw, begin een leuk project of neem een favoriete hobby terug op. Kies activiteiten die niets te maken hebben met het werk. Heb je bijvoorbeeld een agenda die je niet meer in de hand hebt? Wees dan creatief en goochel met je tijdsindeling. Voor je het weet ben je weer meester over je eigen tijd. Vind je je kledij te saai? Ga voor iets nieuws en zoek naar kledij die jou opnieuw doet stralen!

Bekijk alle nieuwsberichten