30 dagen zonder klagen

In moeilijke tijden willen mensen niet verteld worden om gewoon door een roze bril te kijken en positief te zijn. Mensen willen gezien en gehoord worden. De beste manier om anderen te helpen is niet door ze op te vrolijken, maar door er te ‘zijn’ en hen een teken te geven. En vanaf nu kan dat dankzij het ‘P’ gebaar. De P van ‘Positive Power’. Zo laat je aan je medemens zien dat je hem/haar positief vindt en dat hij/zij in zijn/haar kracht staat. Iets klein dat je leuk vindt, iets wat je knap vindt van de ander, dat verdient vanaf nu een P !

Op de vooravond van Blue Monday brengen wij liever een positieve boodschap. 30 dagen zonder klagen start vanaf deze week een nieuwe campagne. Voel je je niet echt lekker in je vel na een dag hard werken? 4safe geeft je de komende weken steeds 4 tips.  In totaal krijg je 12 tips om fris en monter te blijven op de werkvloer.  Hier alvast de eerste 4 tips.

1. Drink meer water

Het is verleidelijk om bij de eerste vermoeidheidssymptomen richting koffieautomaat te stappen.  De cafeïne droogt uw lichaam uit en zorgt dan voor vermoeidheid. Een vicieuze cirkel dus.  Bovendien krijgt uw lichaam op zulke momenten zin in voedsel om toch nog iets aan vocht te winnen.  We verwarren namelijk honger met dorst.  Om uw lichaam van voldoende vocht te voorzien, uitdroging en vermoeidheid te vermijden, kiest u best voor water.  Drink zeker anderhalve liter per dag.  Plaats een kan of fles op uw bureau, zo raakt u makkelijk aan deze hoeveelheid.

2. Adem in, adem uit

Creëer ruimte in uw hoofd door te ontspannen en laat uw gedachten los! Om te kunnen ontspannen is het noodzakelijk om juist te ademhalen. Oefen de buikademhaling dagelijks, liefst meerdere malen per dag. Een paar minuten zijn voldoende om er weer in te vliegen.

  • Zet beide voeten stevig op de grond en recht rug.
  • Sluit de ogen en leg één hand op uw buik.
  • Adem diep in, door uw buik uit te zetten.
  • Adem rustig uit net alsof je een ballon laat leeglopen.
  • Observeer jouw lichaam.
  • Herhaal de oefening enkele keren tot je meer ontspannen bent.

3. Wees positief en luister 

Wanneer je collega’s weer eens klagen of aan het roddelen zijn, is het zaak dat je er niet in mee gaat, anders loop je de kans dat de negatieve gevoelens op jou afstralen. Blijf positief en luister naar wat je collega precies te vertellen heeft. De energie die je niet langer verspilt aan roddels, kan je investeren in nieuwe ideeën. Wie effectief luistert, kan sneller oplossingen vinden.

4. Voed je creatieve kant

Iedereen maakt wel eens een periode mee dat van alles tegenzit. Laat de moed niet zakken en blijf voor jezelf zorgen. Vaste denkpatronen is efficiënt, maar ook beperkend. Voor het komen tot nieuwe ideeën, het zien van andere invalshoeken of voor het ontdekken van nieuwe kansen is méér nodig.

Creatief zijn kan je helpen op élk moment van de dag en is een krachtig tegengif. Probeer iets nieuw, begin een leuk project of neem een favoriete hobby terug op. Kies activiteiten die niets te maken hebben met het werk. Heb je bijvoorbeeld een agenda die je niet meer in de hand hebt? Wees dan creatief en goochel met je tijdsindeling. Voor je het weet ben je weer meester over je eigen tijd. Vind je je kledij te saai? Ga voor iets nieuws en zoek naar kledij die jou opnieuw doet stralen!

Meer weten

Kies positief

Energietips – reeks 2

Energietips – reeks 3